18 juni 2020
19:00

Unbyns IF

Referat: Vitå - Unbyns IF

Äntligen match efter tre månaders coronastängning! Eftersom vi sår om vår plan, så blev matchen i Vitå. Vi startar med Humlan i mål, backlinje frv Fille, Werme, Blurk, Stefan. Toni P som balansspelare, med Strabban och Simon framför. Framåt frv Svanne, Erik W och Tong. Avbytare: Kris, Ajdin och Axel. Skönt att kunna ställa en bra trupp på benen.

Matchen börjar rätt ostrukturerat (vilket är naturligt map lång frånvaro), men ganska snart tar vi initiativet och har ganska fint passningsspel och når ut på Svanne och Tong med bollar. Det märks att blött naturgräs är ovant, eftersom flera bollar saknar precision, men flera gånger kommer vi fram och spelar in bra med chanser som följd. Dock har inget av lagen några speciellt farliga chanser. Vi har en genom Toni som tyvärr inte får på vänstern, och Tong som tar en "tåpaj" i stolpen. Vi känner i halvlek att vi har haft initiativet och att det bara gäller att trumma vidare.

'Vi startar dock andra mycket sämre, och tappar lite positioner med mycket långt på ensam forward som resultat. Då kan Vitå ta ledningen när vi blir lite bolltittande och dom vinklar in bollen snyggt. Glädjande nog så tar vi tag i händelserna nu och kommer tillbaka till att ha initiativet och skapar chanser. Vi kan kvittera med kvarten kvar efter att Simon når fram till Erik som trycker sig före deras försvarare och rundar keepern. Nu skapar vi ett par bra chanser till och bör väl ha kunna avgöra.

Matchen slutar 1-1, och efterföljande straffläggning vinner vi med 2-1 efter mål av Simon och Blurk som "kontrollerat" lägger den under deras keeper. Humlan skrämmer deras andre straffläggare så han skjuter över.

Finns mycket att glädjas över. En hel del bra passningsspel, fighting och tuffhet i många dueller, bra kantspel i flera perioder. Kul att se Svanne som trots lite rostighet visar bra raider. Strabban slitstark på mitten. Erik för MOTM efter ett väldigt slit. Axel gör återigen ett fint inhopp som sånär kröns med en assist i slutet.